Apolló repülős nap

Csak a vízi járművek hiányoztak szombaton a repülőtérről. A légi bemutatók mellett a földön is volt látnivaló: itt találkoztak a tuningautók, és ide érkeztek meg a régi jármű találkozó és túra veterán gépei. Tizennégy évvel ezelőtt a motoros találkozók mintájára szervezték az első repülős napot az egri repülőtéren, hogy a pilóták, a repülést kedvelők kötetlenül találkozhassanak egymással.

Helikopter köröz Eger fölött. Akár ezt is ki lehetett próbálni a 14. Apolló repülős napon. Mint ahogy az ultrakönnyű gépeket, sárkányokat, Cessnákat, autogirókat.
Csak a vízi járművek hiányoztak, a különféle repülő szerkezetek mellett a két- és négykerekű szárazföldi gépek is bemutatkoztak. Ide érkezett meg csaknem száz régi autó és motor, 150 tuningautó is találkozott itt. Hangnyomás, kipufogó, hifi, szépség – ilyen kategóriákban versenyeztek egymással az autók a II. Egri Tuning Találkozón.
A repülős programok délelőtt kezdődtek, ide érkezett meg a Bazul Kupa mezőnye is. A húsz ultrakönnyű gép a versenyen különféle feladatokat teljesített: száz kilométeres kijelölt pályán repültek, kép alapján ismertek fel helyszíneket. A közönség is kipróbálhatta a repülést, egy-egy kört tehettek a város fölött. A legtöbben Veres Zoltán műrepülő-bemutatójára voltak kíváncsiak. A pilótát évente 40-50 repülőnapra hívják meg.