EKF tanévnyitó

Szorosabban együttműködik a várossal és külföldi egyetemekkel az Eszterházy Károly Főiskola. Az intézmény terveiről a júliusban kinevezett rektor Dr. Liptai Kálmán beszélt az évnyitón.

Ez volt a kétszáznegyvenedik évnyitó az egri főiskolán. A sárospataki Comenius Főiskola csatlakozásával idén 2390 diák kezdheti meg első szemeszterét. Ebben a tanévben nőtt az állami támogatottak száma is, 1380-an iratkozhatnak be államilag finanszírozott képzésre.
Rázsi Botond alpolgármester átadta a város kulcsait a négy kar egy-egy diákjának, ezzel jelképesen a város polgáraivá fogadta az elsőéveseket. Megnyitó beszédében a főiskola mottóját idézte és azt hangsúlyozta: számára is jó döntés volt diákként az Eszterházy Károly Főiskola, mert az itt szerzett tudását politikusként is kamatoztatni tudja.
Dr. Liptai Kálmán rektor arra biztatta a diákokat, bátran fedezzék fel Egert és tanulmányaik során is mindig legyenek nagyon nyitottak és szenvedélyesen kíváncsiak, mert ez a siker kulcsa. A rektor a szenátus terveiről is beszámolt.
Vállalatokkal, civil szervezetekkel és a városvezetéssel is erősíti az intézmény az együttműködést. A főiskola nemrég létrehozta az Agria-Innorégió Tudáscentrumot, amely elemzésekkel, kutatási programokkal segíti a régió tudományos, kulturális fejlődését. Az ünnepség záróeseményeként köztársasági ösztöndíjat, okleveleket és 98 arany 54 gyémánt 3 rubint és 11 vas diplomát adtak át az öregdiákoknak.