Új színt kapott a Lenkey – ezt is bemutatták

Folytatódott a Megújul a város sorozat. Minden héten a belváros-rehabilitáció egy-egy elemét mutatják be. Most – aki kíváncsi volt – a Lenkey megújult homlokzatát nézhette meg.

Eger a miénk, minden polgárnak tudnia kell, hogy áll a belváros megújítása – mondta dr. Kurucz András, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője. A Lenkey Általános Iskola homlokzatát 33 millió forintból újították fel, a város ehhez közel ötmillió forintot adott.
Rázsi Botond alpolgármester szerint szép az épület színe, jól mutat a környezetében. Azt is hozzátette: halad a munka, sorban újulnak meg az épületek, utcák, terek.
Mindent határidőben befejeztek, a műkő díszek helyreállítása kihívást volt – ezt Csirincsik Csaba, a kivitelező cég munkatársa mondta. Javították a vakolatot, festettek, lefestették a külső nyílászárókat is. Szeleczki János, az iskola igazgatója örül, hogy felújították a 85 éves épületet, és a szín is tetszik neki. Megköszönte a kivitelezőnek, hogy ajándékba még három tantermet is felújítottak. A Megújul a város sorozat most is beszélgetéssel zárult.