Közös bemutató

Közös bemutatóra készül a Harlekin Bábszínház és a Babszem Jankó Gyermekszínház. A két társulat Anga Mária meséjével, Az aranypatájú kiscsikóval várja az óvodásokat és a kisiskolásokat. A bemutató október 4-én lesz a Harlekin Bábszínházban.

Megkezdődtek az olvasópróbái Az aranypatájú kiscsikó című darabnak, melyet Baráth Zoltán rendezésében mutat be a Harlekin és a Babszem Jankó. A két színház ezzel a közös előadással indítja az évadot.
Az aranypatájú kiscsikót játszó Klepács Andrea fontosnak tartja a két színház együttműködését.
A Harlekinből Bencze Mónika, Vitányi -Juhász István és Kosznovszky Márton, a Babszem Jankóból Szél Anikó és Klepács Andrea játszik a darabban. A mese, mely Anga Mária, Egerben élő szerző műve, a táltosok világába kalauzolja el a gyerekeket, a lírai és humoros elemeket vegyítő történet a felnőtté válásról és a szeretet erejéről szól. A humoros karaktereket a zsiványok képviselik.
A darabot Szőke Andrea írta színpadra, az előadás zenéjét Okos Tibor népzenész szerezte, a díszlet- és bábterveket Opra Szabó Zsófia készítette. A bemutató október 4-én lesz a Harlekin Bábszínházban.