Egészségház felújítás Egerszalókon

Az egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbetegszakellátás fejlesztésére még tavaly év végén írt ki pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások részére. Egerszalók is a nyertes pályázók között van. Több mint 21 millió forintot nyertek erre a célra. Az Egészségház felújítási munkáit augusztus végén kezdték.

Ráfért a felújítás az egerszalóki Egészségházra, ahol a helyiek teljes orvosi ellátást kaphatnak, hiszen ebben az épületben található a védőnői szolgálat, a fogorvos és a háziorvos is. Az Egészségház felújítási munkálatai augusztus 21-én kezdődtek. Elsőként a tetőszerkezetet cserélik. A tető befejezése után külső hőszigetelést kap az épület. A nyílászárók cseréje már korábban megtörtént. Az épület mögötti udvarban parkolót alakítanak ki, ezen kívül kisebb eszközbeszerzés mellett az Egészségház vizesblokkja is megújul. A 100 százalékos támogatású uniós pályázaton 21 millió 722 ezer forintot nyert ezekre a munkákra Egerszalók. A beruházás a tervek szerint decemberre elkészül. Ezen kívül több beadott, még el nem bírát pályázata van a településnek.
Az önkormányzat mellett az Egerszalókon működő vállalkozások is eredményesen pályáztak az utóbbi időben. Több beruházás, így telephely, vagy éppen szállodabővítés is folyamatban van.