Svájci-magyar gálaest

Svájc és Magyarország kultúrájával és idegenforgalmi sajátosságaival ismerkedhettek meg az érdeklődők a Pannónia Singers Alapítvány gálaestjén. A Bartakovics Béla Közösségi Ház színpadán a két ország népzenei dallamai csendültek fel, a vendégek jótékonysági bálon és népi ételekből összeállított díszvacsorán vehettek részt. A két ország szorosabb kapcsolatát, kulturális és gazdasági együttműködését segítették a rendezvénnyel.

Az ingyenes gálaest egy svájci pályázatnak volt a záróeseménye, amelyet az egri Pannónia Singers Kulturális Alapítvány és Énekegyüttes nyert el 2012-ben.A pályázat részeként az alapítvány korábban három zenei és idegenforgalmi napot rendezett Svájcban, ahol neves művészekkel népszerűsítették a két ország kultúráját.       
A Bartakovics Béla Közösségi Házban rendezett est díszvendégei Habis László polgármester és Jean-Francois Paroz Svájc magyarországi nagykövete voltak. Megnyitó beszédünkben megerősítették: Bern és Eger szorosabban fog együttműködni idegenforgalmi, kulturális és gazdasági területeken. A gálaesten ősi, magyar népzenei dallamok csendültek fel, a közönség megismerkedhetett a svájci folklórral és az alpesi kürttel.
A zenei anyag felkerül egy svájci-magyar CD-re is, amelynek szeptember 30-án lesz a bemutatója. A válogatásban 7 svájci és 7 magyar könnyű és komolyzenei feldolgozás kap helyet.
A gálaest a két ország hagyományos ételeiből összeállított vacsorával és egy jótékonysági bállal zárult.