Ünnepélyesen is várossá avatták Verpelétet

Nagyközségbe mentünk, és városból érkeztünk vissza Egerbe. Ünnepélyesen is várossá avatták szombat este Verpelétet. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át a település kulcsát. A miniszter úgy fogalmazott: ez a jövő, a település fejlődésének kulcsa.

Visszatekintéssel kezdte Farkas Sándor, Verpelét polgármestere az ünnepséget. Azt mondta a település mindig központi helyet foglalt el a Tarna-mentén, az 1700-as években mezővárosi rangot is kapott. A verpelétiek 2007-ben döntöttek úgy: benyújtják a várossá nyilvánítási pályázatot. Most 2013-ban megkapták a címet. A polgármester szerint nincs más dolguk, mint hogy éljenek a lehetőséggel.
Összefogva egészen biztosan emelhetik a település színvonalát – fogalmazott a polgármester – élhetőbb, gazdagabb, szebb települést létrehozni – ez a céljuk. Balás István, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója a település adottságait és hagyományait emelte ki. Biztos abban – fogalmazott -, hogy ez a cím minden eddiginél sikeresebb időszakot is hoz. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint a várossá avatással generációk munkája nyeri el méltó elismerését. A város kulcsát a miniszter adta át a polgármesternek. A kulcsot Galó József plébános is megáldotta.