Kéklámpások hetedszer

Hetedik alkalommal rendezték meg a Kéklámpás Napot. A családokat szakmai bemutatókkal várták a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők, a büntetés-végrehajtás és a polgárőrség munkatársai. Idén először kiosztották a Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági díjakat is. Füzy Andrea az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Heves Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, valamint Sípos László a Gyöngyöshalászi Polgárőr Egyesület elnöke részesült elismerésben. A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottságot prevenciós munkájáért tüntették ki.

Kéklámpás járművek ébresztették Egert vasárnap, immár hetedik alkalommal. Évente rendezik meg a Kéklámpás Napot a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők, a büntetésvégrehajtás és a polgárőrség munkatársai. Céljuk, hogy megismertessék hivatásukat a lakossággal. Az Érsekkertbe várták a családokat.
Természetesen a gyermekek örültek a legjobban a rendezvénynek.Beülhettek a rabszállítóba, rendőr- és mentőautóba, és felmászhattak a tűzoltóautó tetejére is.
Habis László polgármester megnyitó-beszédében a mentőszolgálatok, a rendvédelmi és büntetésvégrehajtási szervek, valamint a polgárőrség munkáját méltatta. Kiemelte: méltó példaképeik ők a gyermekeknek. Valaki nemcsak példaképet, már hivatást is talált magának. Egy ötletes, saját készítésű jelmezzel hirdette büszkén választását.
A megnyitón is főszerephez jutottak a gyermekek, egy balesetmeg-előzési rajzpályázat legjobb alkotásait díjazták a szervezők. Nádudvari Marcell Sámuel is a nyertesek között volt, számára sem volt kérdés,mi szeretne lenni: természetesen tűzoltó!
Idén először osztották ki a Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági díjakat. Az elismeréseket Szabó Róbert a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Barta Viktor Heves Megye főjegyzője adta át. Füzy Andrea az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Heves Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, valamint Sípos László a Gyöngyöshalászi Polgárőr Egyesület elnöke részesült elismerésben.
Nemcsak személyek példaértékű, segítő tevékenységét ismerték el, díjat kapott a Heves Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is. Nagy mértékben csökkent ugyanis megyénkben a közúti balesetek száma.
A rendezvény szakmai bemutatókkal: műszaki mentéssel. kutyás és kommandós műsorral, valamint koncerttel zárult.