KLIK tanévnyitó

A tanév legfontosabb teendőiről tájékoztatták Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megye intézményigazgatóit és tankerületi vezetőit a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ regionális szakmai tanévnyitóján. A résztvevők ahhoz kaptak segítséget a tanácskozáson, hogyan lássák el feladataikat szakszerűen és jogszerűen. Szakmai vezetőként és a közösség részeként hogyan legyenek értékeket őrző és értékeket adó munka irányítói.

Új feladatokat is tartogat az iskolaigazgatók, valamint a tankerületi igazgatók számára a most induló tanév. Szeptembertől az általános iskolákban délután négy óráig foglalkozásokat kell biztosítani a diákok számára, melyek élményszerű programok szervezését teszik lehetővé- hangsúlyozta Marekné dr. Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke Egerben. Hozzátette: a cél, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában, szeressenek oda járni, a pedagógusok személyre szabott, gyermekközpontú nevelést folytassanak.
Az elnökasszony emlékeztetett: ebben a tanévben indulnak el a köznevelésben a felzárkózást segítő Híd-programok, szeptembertől vezetik be az általános iskolában felmenő rendszerben az erkölcstant, illetve a hittant. Újabb évfolyamokkal bővül a mindennapos testnevelésben részt vevők köre, emellett az új pedagógusfoglalkoztatás munkarendjének megszervezése is komoly feladatot jelent az intézményvezetők számára. Mindehhez nagyfokú szervezőkészségre és rugalmasságra van szükség.