Látásra nevelés

Több mint kétezer diák vett részt az utóbbi tanévben rendhagyó művészeti órákon a Dobó István Vármúzeum szervezésében. A Látásra nevelés múzeumpedagógiai program a fiatalok készségeit fejlesztette a képző-és iparművészet terén.

Egy tanév alatt 250 múzeumpedagógiai foglalkozás és több mint kétezer diák elérése – ez a Látásra nevelés program mérlege. 2012 óta, elsősorban látogathatnak rendhagyó rajz- és művészeti órákat külső helyszíneken. Felkészült szakemberek és tanáraik segítségével a diákok művészet iránti érzékenységét és általános műveltségét is fejlesztették a foglalkozások – hangzott el a programot záró rendezvényen.
A program elsősorban a középiskolás korosztályt célozta meg. A szervezők fontosnak tartották azt is, hogy a rendhagyó tanórák a diákok segítségére legyenek a pályaválasztásban is. E mellett olyan órai kereteket biztosítottak az iskolák számára, amit önerőből csak kevesen tudtak volna előteremteni.
Mint elhangzott: a foglalkozások eredményességét bizonyítja, hogy az órákat látogató diákok közül többen díjnyertes munkákat készítettek. Ezek közül néhányat be is mutattak a zárórendezvényen.