Labdarúgó NB III: Egri FC – Létavértes 1-2

Az NB III-as Egri FC a hétvégén a Létavértes együttesét fogadta. A feljutásra pályázó vendégek 2-1-re nyertek. Szombaton a Nyírbátor vendégei lesznek az egriek.

Bevezetésként a középkezdés után a létavértesi Vinicius egyből kapura lőtte a labdát, ami egy kicsit meglepte Illyést, de nem lett baj belőle. Az első félidő elején inkább a Debrecen fiókcsapata került helyzetbe. A 21. percben ismét a DVSC-től kölcsönkapott brazil villant egyet, de Illyés a helyén volt. A 36. percben Vinicius Bereczkit ugratta ki a jobb szélen, Haburcsák a 16-oson belül ellökte a támadót, 11-es és sárga Haburcsáknak. Vinicius nem hibázta el a büntetőt, 1-0 a Létavértesnek. A félidő végén szögletek után több helyzete volt a házigazda Egernek, illetve Borlean hulló falevele is alig ment fölé.
Fordulás után, a 48. percben a lendületből felfutó Vinicius került helyzetbe, de nem sikerült Illyés lábai között a labdát begurítani, az egri kapus még beleért. Az 53. percben jobboldalról Borlean ívelt át a másik oldalra. Érkezett Czéh Márton és négy méterről előrevetődve fejessel vette be a Létavértes kapuját, 1-1. Sok idő nem maradt az örömre. Egy perccel később Sós baloldali beadására Bereczki Dániel érkezett, aki két méterről Illyést megelőzve belsőzött az egri kapuba, 2-1 a vendégeknek. Hajtott az egyenlítésért az Eger, de a Létavértesnek is volt még több gólszerzései lehetősége. 2-1-re győzött a Létavértes, akik továbbra is vezetik a bajnokságot.
Szombaton Nyírbátorban vendégeskednek az egriek. A két pont nélküli csapat összecsapása 17:30-kor kezdődik.

NB III. Keleti-csoport, 2. forduló. 2013. augusztus 24.
Egri FC – Létavértes SC 97 1–2 (0-1)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 200 néző. V.: Bereczki Miklós (Temleitner Krisztián, Vad Anita)

Eger: Illyés – Varga M., Topčagić, Szabó R., Haburcsák – Ablonczy (Milovanović, 70), Molnár T., Borlean, Nagy T. (Mikó, 78.) – Háda (Palcu, 70.), Czéh. Edző: Vojtekovszki Csaba, Tóth Dénes
Létavértes: Tóth Cs. – Kuti, Hajdu, Kinyik, Bényei – Sós (Madar, 82.), Berdó, Orosz, Bereczki D. (Király, 71.), Vinicius, Kertész (Angyal, 59.) Edző: Zoran Spisljak
Gólszerző: Vinicius (0-1 – 11-esből, 38.), Czéh (1-1, 53.), Bereczki D. (1-2, 54.)
Sárga lap: Topčagić (2.), Haburcsák (37.), Bényei (65.), Borlean (92.)

Az NB III. Keleti-csoport további eredményei:
FC Hatvan – Cigánd SE 3-1
Ferencvárosi TC II – Fortress Felsőtárkány 0-2
Hajdúböszörményi TE – Jászapáti FK 2-2
Debreceni VSC-DEAC – Ebesi FC 1-0
Kazincbarcikai SC – Putnok FC 2-1
Egri FC – Létavértes SC 97 1-2
Rákospalotai EAC – Nyírbátori FC 4-0
Veresegyház VSK- Termálfürdő FC Tiszaújváros 1-3

Következik:
NB III. Keleti-csoport, 3. forduló
Nyírbátori FC (15.) – Egri FC (13.)
2013. augusztus 31. 17:30. Nyírbátor