Felújításokat végzett az EKVI

Több tízmillió forint értékben újította fel az EKVI a város nevelési-oktatási intézményeit. Mindenhol elvégezték a tisztító festést, több óvodában, iskolában felújították a padlót, kicserélték a nyílászárókat.

Így nézett ki felújítás előtt annak a tanteremnek a padlózata is, mely a felújítás után már ilyen szép állapotban fogadja majd a gyerekeket a Kemény Ferenc Általános Iskolában. Négy tanteremben végeztek padlócsiszolást, fényezést és tisztítófestést az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének munkatársai. Kékesi László, az iskola igazgatója nem számított ekkora felújításra.
Bodnár Gábor, az EKVI igazgatója elmondta: minden intézményben van felújítani való, a legkritikusabb állapotban a kollégiumok, a legjobb állapotban a bölcsődék vannak. Ezen a nyáron a szokásos karbantartási munkálatokon kívül többek között padlófelújításokat, tisztító festéseket, nyílászáró-cseréket, tetőszerkezet-felújításokat végeztek az intézményekben. A munkálatok költségeit 9 millió forint értékben az önkormányzat biztosította, a többit az EKVI fedezte saját költségvetési keretéből.
A felújítások szükségességét több szempont alapján értékelik: legfontosabb a balesetveszély elkerülése, a hatósági ellenőrzések során felmerülő problémák kiküszöbölése és természetesen figyelembe veszik a helyi igényeket is. A Joó János óvodában már nagy szükség volt a padlók és a nyílászárók cseréjére, az utóbbit az önkormányzat támogatta.
A felújítási munkálatokat a szünidő első napján kezdte meg az EKVI, a tervek szerint a tanévkezdésre mindenhol be is fejezik.