Világbajnoki megnyitó

A csütörtök délutáni, Eszterházy téren tartott megnyitó ünnepséggel hivatalosan is elkezdődött a 18. víz alatti hoki világbajnokság. A mérkőzések pénteken délután indultak, a döntők jövő héten szombaton lesznek. A mérkőzéseket a helyszínen kivetítőn, illetve az interneten is meg lehet tekinteni. Az eseményre a belépés ingyenes.

A Bazilika előtti lépcsősoron gyülekeztek a csütörtöki megnyitóra a 18. víz alatti hoki világbajnokság résztvevői. Az argentinok – jó latin-amerikai szokás szerint – a hangulat fokozására még a futball stadionokból ismert hullámzást is bevetették.
A résztvevőket a Líceum erkélyéről köszöntötték a város és a szervezők képviselői.
– A sporttal kapcsolatban sokat látott már városunk, de az az igazság, hogy lenyűgöző így együtt látni a teljes mezőnyt. Városunkban még soha ennyien nem vettek részt ilyen jelentőségű világeseményen, mint most ezen a világbajnokságon – köszöntötte a vb résztvevőit angolul Habis László, polgármester.
Dr. Nyíri Iván, mint a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, a szervezők részéről külön kiemelte a város segítségét.
A megnyitó végén Anna Arzsanova, a nemzetközi szövetség orosz elnöke hivatalosan is megnyitotta a világbajnokságot
Az interneten is közvetített megnyitó zárása egyben a versenyek kezdetét is jelenti. Az első mérkőzéseket pénteken délután indultak a Bitskey uszodában és a strand 50-es medencéjében.