Tanévkezdés

Szeptember 2-án indul az új tanév. A tankönyvek már szinte minden egri oktatási intézménybe megérkeztek. Az idei tanévben a nagycsaládosok és a rászorultak mellett az elsősök is ingyen juthatnak a tankönyvekhez. A családi kasszákat ilyenkor a tanszervásárlás is megterheli.

Még van pár nap a vakációból, de a szülők már az iskolakezdés gondjaival vannak elfoglalva. A családi kasszát leginkább a tankönyvek vásárlása terheli meg. Intézményfenntartó Központ Egri Tankerületének 25 iskolájába augusztus 28-áig szállítják ki a tankönyveket, más intézményekből, mint pl. a Szent Imre Katolikus Általános Iskolából a a szülők már haza is vihetik a csomagokat.
A tankönyvellátásban több változás is történt: ettől a tanévtől az országos tankönyvellátást az állam már a Könyvtárellátón keresztül látja el. A szülőknek kiküldött csekken augusztus 15-éig lehetett befizetni a tankönyvek árát, sokak számára azonban a nyári befizetés gondot jelentett.
Szeptember 1-jétől már nemcsak a nagycsaládosoknak és rászorultaknak, hanem az első osztályosoknak is ingyenesek a tankönyvek. További változás az is, hogy az 1. 5. és 9. évfolyamon az új kerettantervek alapján rendelhették meg a tankönyveket az intézmények.
Nemcsak a könyvek, hanem az iskolakezdéshez szükséges eszközök megvásárlása is megterheli a családi kasszákat. Az egyik belvárosi papír-írószer bolt vezetője elmondta: idén augusztus első harmadában kezdtek vásárolni a családok.
Hozzátette: a tapasztalatok szerint egy elsős gyerek beiskolázása több tízezer forintba kerül. A nagyobbaknál már van lehetőség a takarékosságra.
A beiskolázás előtt érdemes tájékozódni az üzletek akcióiról, az igénybe vehető támogatásokról. A tanév szeptember 2-án kezdődik.