Egrirege

Hivatalosan is bemutatták az Egri Városszépítő Egyesület által működtetett interaktív weboldalt, az egrirege.hu-t. A honlap célja, hogy tájékoztassa a helyi lakosokat és az idelátogató turistákat a belvárosban lévő jelentősebb épületek, emlékművek és közterek történetéről, továbbá az Egerben folyó rekonstrukciós program részleteiről.

A Líceum, az érseki palota, az egykori dervis iskola, a végvári vitézek szobra vagy a Dobó téri gyaloghíd történetével is megismerkedhetnek az egrirege.hu látogatói. Az augusztusban indult honlapot az Egri Városszépítő Egyesület működteti. Célja, hogy információt nyújtson a belváros értékeiről, a legújabb fejlesztésekről.
A kezdeményezéshez 2 millió 200 ezer forintot nyert a szervezet az Egri Városfejlesztési Kft. belváros-rehabilitációhoz kapcsolódó pályázatán. A történeti leírások helytörténeti kutatások alapján rövid, olvasmányos formában íródtak sok képpel illusztrálva.
A weboldal látványos eleme az “Ilyen volt – ilyen lett” menüpont, amely alatt képmontázsokat találhatunk múltbéli és jelenkori fotókból. A virtuális barangolást interaktív térkép segíti.
Habis László polgármester és Sós István alpolgármester a sajtótájékoztatón arról beszélt: fontos, hogy az egriek magukénak érezzék a várost, a fejlesztési törekvéseket. A szerkesztők a honlap tartalmi bővítéséhez folyamatosan várják a lakosság észrevételeit, archív fényképeit.