Labdarúgó NB III: Putnok FC – Egri FC 1-0

A hétvégén elkezdődtek a bajnoki küzdelmek a labdarúgó NB III-ban is. A Keleti-csoportban Putnokon mutatkozott be az Egri FC megújult együttese.

Új bajnokság – az NB I után az NB III -, illetve egy teljesen új csapat állt össze Vojtekovszki Csaba irányítása mellett. Az egriek idegenben, az új fekete mezben, Putnokon kezdték a 2013/14-es idényt, ahová több szurkoló is elkísérte őket.
A 13. percben a hazaiaktól Szabó Ádám cselezte be magát középre a 16-os vonalánál, lövését Illyés fogta. A 21. percben Varga Máté alapvonal mellől ívelt szabadrúgására Milić érkezett. A földre lefejelt labda elkerülte a putnoki kaput. A 23. percben putnoki bedobást követően Puscashoz került a labda. Lefordult az ötösről és Szabó Roland mellől, kiszorított helyzetből lőtt az egri kapuba – 1-0 a Putnoknak. Három perccel később majdnem egyenlített az Eger. Haburcsák ívelt a kapu elé, Manisor rosszul jött ki kapujából, Milić fejesével megelőzte őt, a gólba tartó labdát azonban a visszafutó Kovács Roland – még a vonal előtt – kirúgta.
Fordulás után visszaállt a Putnok, kontrákkal próbálkoztak, Illyés reflexeit többször is tesztelték, de az egrieknek is voltak helyzeteik. Ablonczy, vagy éppen Borlean lövésénél helyén volt Manisor. 1-0-ra nyerte a szezonnyitót a Putnok.
A győzelem ellenére azért azt látni kell, hogy sok még a problémánk. Nem mindenki száz százalékos, a cserék is ezért voltak. A végére három fiatalt kellett beállítanom, de ezt is vállalni kell, hinni kell magunkban és akkor szép eredményt érhetünk el az idei bajnokságban – nyilatkozta a meccs végén Daniel Manaila, a putnokiak edzője.
Ehhez, nekünk, hogy ilyen csapatot meg tudjunk verni, ahhoz a helyzeteinkkel jobban kell gazdálkodnunk. Ott az első félidőben volt két,három olyan lehetőségünk, amiből gólt kellett volna rúgni. Pontrúgásból fejes, volt amikor utolsó passz nem sikerült, tehát ezekkel okosabban kell majd gazdálkodnunk, mert még egyszer mondom, az ilyen mérkőzéseket nüanszok döntik el, és most egy szerencsésen eltalált lövéssel nyert a Putnok, azt gondolom – értékelt Vojtekovszki Csaba, az egriek vezetőedzője.
A második fordulóban, szombaton 17:30-tól a csoportot vezető, a hétvégén a Rákospalotát 6-1-re legyőző Létavértest fogadják Illyésék.

NB III. Keleti-csoport, 1. forduló. 2013. augusztus 17.
Putnok FC – Egri FC 1–0 (1–0)
Putnok, Várady Béla Sportközpont, 200 néző. V.: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Kövér Tamás)
Putnok: Manisor – Szemere, Szeleczki, Kovács R., Sebők T. – Kelemen (Ukraineţ, 55.), Kerékgyártó, Zimányi Á., Szabó Á. – Komlóssy (Horváth B., 32.), Puscas (Balog B., 81.). Edző: Daniel Manaila
Eger: Illyés – Varga M., Topčagić, Szabó R., Haburcsák – Ablonczy (Palcu, 83.), Molnár T., Borlean, Milić (Nagy T., 61.) – Háda, Milovanović (Czéh, 67.). Edző: Vojtekovszki Csaba, Tóth Dénes
Gólszerző: Puscas (1–0) 23. p.
Sárga lap: Sebők T. (21.), Milovanović (52.), Molnár T. (59.), Haburcsák (60.), Varga M. (69.)

Az NB III. Keleti-csoport eredményei:
Létavértes SC 97 – Rákospalotai EAC 6-1
FC Hatvan – Hajdúböszörményi TE 1-4
Putnok FC – Egri FC 1-0
Termálfürdő FC Tiszaújváros – Debreceni VSC-DEAC 2-1
Nyírbátori FC – Cigánd SE 0-1
Jászapáti FK – Veresegyház VSK 4-0
Fortress Felsőtárkány – Kazincbarcikai SC 1-1
Ebesi FC – Ferencvárosi TC II 2-1

Következik:
NB III. Keleti-csoport, 2. forduló
Egri FC (12-13.) – Létavértes SC 97 (1.)
2013. augusztus 24., szombat, 17:30. Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion