Szurkolói ankét

Szurkolói ankétot tartott a hétvégi NB III-as bajnoki rajt előtt az Egri FC. Az új tulajdonosnak, Kósa Sándornak köszönhetően elkerülte a felszámolást a klub. Mint elhangzott, új alapokon, a régi hagyományokra építve, minél több egri fiatal bevonásával építenek új csapatot.

A szurkolói kezdeményezésre létrejött találkozón Kósa Sándor több bejelentéssel is szolgált. Elsőként most már ő a klubot működtető Kft. 100 százalékos tulajdonosa és sikerült a NAV nullás igazolást is beszerezni. Beadták a TAO-támogatáshoz a komplett anyagot. Ezt a 152 millió forintot – az új tulajdonos-ügyvezető állítása szerint – hamarosan jóvá is hagyhatják az MLSZ-ben.
Rázsi Botond alpolgármester a korábban az önkormányzat részéről a stadionvilágítás finanszírozására félretett 18 millió forint felhasználásáról kijelentette, ezt csak a stadion korszerűsítésre lehet fordítani. Az önkormányzat továbbra is az utánpótlást támogatja.
Amennyiben az MLSZ biztosítja a pályafelújításhoz beígért több mint 700 millió forintot, akkor annak az önrészét a város előteremti. A szakmai munkáról Vojtekovszki Csaba vezetőedző elmondta, vissza kell állítani a város labdarúgásának megtépázott tekintélyét. Ezért mindent meg is tesz a megfiatalított csapat, melynek keretében hét egri fiatal kapott helyet.
Újabb igazolások már nem várhatók, ennek a csapatnak kell jól szerepelnie az első félévben. Tóth Dénes klubmenedzser kiemelte, le kellene végre zárni az elmúlt szezont, miért és ki, illetve mi miatt ment tönkre a klub. Ez ügyben Kósa Sándor tulajdonos ma feljelentést is tett remélve, hogy az anyagi kár is megtérülhet, hiszen még nem lélegezhet fel a klub. A volt játékosokkal, szakvezetőkkel még rendezni kell a tartozásokat. Szombaton Putnokon új mezben – egri szurkolók előtt is – léphet pályára a csapat.