Vízvezetéket cserélnek

Vízvezeték csere miatt jelentős forgalmi változásra számítsanak az autósok a Vörösmarty és a Rózsa Károly utca kereszteződésénél. Az érintett terülten az autóbuszokat is elterelték. A kivitelezés péntekig tart, vízhiányra a munkák miatt csak kedden kell számítani.

A burkolatot bontja ez a munkagép a lezárt szakaszon. Egy közel ötven éves ivóvízvezetéket cserélnek ki a vízmű munkatársai. A munkát még az iskolakezdés előtt el akarták végezni. A Sertekapu és a Neumayer utcák között kell majd vízhiányra számítani kedden reggel nyolc és este hat óra között. Négy helyre, a Sertekapu, a Csiky, a Petőfi és a Bartakovics utcába telepítenek ivóvízcsapot és lajtos kocsit is kihelyeznek.
Több ponton is közlekedési táblák hívják fel a figyelmet a forgalmi változásra. A legfontosabb, hogy a Vörösmarty utca két sávra szűkült, a Rózsa Károly utcába pedig csak a bevásárlóközpont felől lehet behajtani. A buszokat is elterelték, így növekedhet a 10-es, a 13-as, a 17-es számú helyi járatú autóbuszok menetideje. A Szarvaskő, Felsőtárkány és Egerbakta felől érkező helyközi járatok pedig kerülővel, a Széchenyi utcán keresztül érik el az autóbusz állomást.