Még három egri arany

Az egri serdülő úszó országos bajnokság utolsó napján az Egri Úszó Klub versenyzői három bajnoki címet szereztek. Az egyéni számokban Vályi Vanda az 50 gyors, míg Szilvási Gréta a 400 vegyes versenyszámban nem talált legyőzőre. Az utolsó női váltót, a 4×100-as vegyesváltót is az egri lányok nyerték. Az éremtáblázaton a második, míg a pontversenyben a harmadik helyen végzett az Egri Úszó Klub csapata.

Az utolsó nap első egri érmét, mindjárt egy aranyérmet, az 50 gyorson Vályi Vanda szállította. Most is a jó hajrá döntött az egri versenyző javára, ráadásul 27 másodperc alá kerül, egészen pontosan 26,91-et úszott.
A 400 méteres vegyesúszás döntőjébe Szilvási Gréta a második legjobb idővel került be a délelőtti előfutamok után. A döntőben végig vezetve, 4:55,98 másodperces idővel nyerte saját maga második, az Egri Úszó Klub ötödik serdülő bajnoki címét.
A 4×100-as lány vegyesváltó előtt Szeivolt Melinda még 200 pillangón ért el egy ötödik helyet, majd jött a váltó. Háton Rompos Dóra még az ötödik helyen adta át a stafétát az utána következő, mellen úszó Szeivolt Melindának. Melinda felhozta az egri váltót a második helyre, majd pillangón Szilvási révén átvette az Eger a vezetést a Kőbányától. A befutó Vályi Vanda megtartotta az előnyt, magyar bajnok lett az egri váltó. Az eredményhirdetés után a lányok edzőjüket, Pohl Anettet is vízbe húzták.
Az Egri Úszó Klub a serdülő bajnokságon 6 arany- , 1 ezüst- és 3 bronzéremmel az éremtáblázat második, a pontversenyben pedig a harmadik helyen zárt.
Ezzel véget ért az idei korosztályos országos bajnokságok sorozata.