Serdülő úszó OB: “aranyos” egri kezdés

Az egri serdülő úszó országos bajnokság első napján két-két arany és bronzérmet szereztek az Egri Úszó Klub versenyzői. Szilvási Gréta 200 méteres vegyesúszásban, Szeivolt Melinda pedig a 100 méteres mellúszásban nyert bajnoki címet.

A délutáni döntők előtt a szervezők a hollandiai Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon érmes helyezést elért és az egri serdülő országos bajnokságon is rajthoz álló négy sportolót, vagyis a két olimpiai bajnokot, a zalaegerszegi Matyasovszky Dalmát és az egri Szilvási Grétát, valamint a két dobogós helyezést elérőt, a győri Varga Dominikot és a fővárosi Sztankovics Dórát köszöntötték.
Első nap 11 számban avattak bajnokot. Az Egri Úszó Klub sportolói négy versenyszámban jutottak be a döntőbe. 200 méter lány vegyesen Szilvási Gréta esélyeshez méltón, délelőtti idején javítva, 2:20,54 másodperces idővel szerezte meg a bajnoki címet.
A 100 méteres lány gyorsúszás döntőjébe Vályi Vanda a második legjobb idővel kvalifikálta magát. Az ötös pályán úszva végül harmadikként csapott a célba.
A nap második egri bajnoki címét Szeivolt Melindának köszönhetjük, aki a 100 méteres lány mellúszás döntőjében tovább javított addigi legjobb idején. 1 perc 12,74 másodperccel, új egyéni csúccsal nyerte a versenyt.
A nap utolsó döntőjében, a 4×100-as lány gyorsváltóban az egriek Szilvási Gréta, Cseke Petra, Szeivolt Melinda, Vályi Vanda összetételű négyese a Jövő SC és a Kőbánya SC mögött a harmadik helyen végzett. Az első nap után 2 arany és 2 bronzéremmel az Egri Úszó Klub állt az éremtáblázat élén.

Pénteken (08.02.) a következő döntőkben lesz egri induló – várható kezdési időponttal együtt feltüntetve:
16:34 – 200 lány gyors: Vályi Vanda a negyedik legjobb idővel került be
16:56 – 100 lány pillangó: Szilvási Gréta a legjobb idővel került be
17:17 – 200 lány mell: Szeivolt Melinda a legjobb idővel került be
18:01 – 4×200 lány gyorsváltó: az Egri Úszó Klub csapata a második legjobb idővel került be