Bearanyozták Maklárt – jól szerepeltek a kötélugrók az EB-n

Tíz arany, öt ezüst és négy bronzérmet hoztak haza Dániából, a kötélugró Európa-bajnokságról a maklári kötelesek. A 12-14 évesek között Kovács Réka nyerte az összetettet, a 15+-os kategóriában pedig Bánhegyi Hanna lett az Európa legjobbja. Hanuszik Éva egy áthajtás híján elérte a világcsúcsot. 30 másodperc alatt 203-at hajtott, a világcsúcs 204. A csapat most indult haza Dániából.

Tizenkét ország 570 versenyzője vett rész a dániai Aalborgban megrendezett kötélugró Európa-bajnokságon. Maklárról tizenhatan szereztek jogot a részvételre. A korosztályos Európa-bajnokságon aranyat kapott páros szabadon választott gyakorlatára Károlyi Dorka és Krattinger Dóra. A két lány Darvai Julcsival és Bánhegyi Flórával megnyerte az egyik gyorsasági számot is. Ugyanebben a versenyszámban a Kiss Brigitta, Kis Fanny, Tatár Laura, Bauer Ákos alkotta csapat ezüstérmes lett. Az Európa-bajnokságon Bánhegyi Hanna, Hanuszik Vica, Kis Zsófi, Csanálosi Zsófi csapata három gyorsasági számot nyert: a 30 másodpercest, a háromperces kétkötelest, valamint Kovács Judittal, az edzőjükkel kiegészülve a kétszer egyperces kétköteles gyorsaságit. Kovács Réka gyorsaságiban és összetettben szerzett aranyat, ifjúsági Európa-bajnok lett. Bánhegyi Flóra két gyorsasági számban ezüstérmes, testvére, Bánhegyi Hanna összetettben aranyat szerzett, emellett egy versenyszámban arany, kettőben bronzérmet. Európa-bajnok lett.
Kiss Brigitta két második helyet, Tatár Laura egy harmadikat ért el, Bauer Ákos triplázásban harmadik lett. Hanuszik Éva harminc másodperces gyorsaságiban aranyérmet kapott, egy áthajtás híján elérte a világcsúcsot. Vica fél perc alatt 203-at hajtott, a világcsúcs 204.
Összesen csapatban öt aranyat, egy ezüstöt, egyéniben öt aranyat, négy ezüstöt és ugyanennyi bronzot hoztak haza a Maklári Lenksysteme Sport Klub versenyzői az Európa-bajnokságról.