37. Agria Sakkfesztivál

A hétvégén zárult a 37. Agria Sakkfesztivál. A 36 induló közül a Vasas nemzetközi mestere, Boguszlavszkij Jevgenyij nyerte a kilenc fordulós versenyt.

A 37. Agria Sakkfesztiválon idén 36-an indultak, jóval kevesebben, mint korábban, mivel ugyanebben az időben a Balaton mellett is volt egy verseny. Pozitívum viszont az egri fiatalok előretörése, akik ezen a versenyen – szokás szerint – a felnőttekkel együtt ülnek asztalhoz.
A már említett Boguszlavszkij Jevgenyij, a Vasas nemzetközi mestere 5 győzelemmel és 4 döntetlennel először nyerte a versenyt, fél ponttal megelőzve Jacsó Ádámot és egy ponttal Becskei Zoltánt.
A gyerekek közül a legjobb 14 év alatti a 9. helyen végző pásztói Görcsi Gábor lett. A legjobb egri díját a 2004-es születésű, 10. helyen záró Diller Denis érdemelte ki. Az előtte végzők közül Kaldiva István és Görcsi Gábor is legyőzte.
Az egész évi teljesítmény alapján az egri fiatalok, vagyis az Egri Sakk és Ritmikus Gimnasztika Sport Klub sakkszakosztálya megyei csapatként országosan a 11. az ifjúsági rangsorban, vagyis több NB I-es klubot is megelőznek.