Nemzetközi tanulmányok szakra volt a legnehezebb bejutni

Bár idén visszaesett a felsőoktatásba jelentkezők száma, az egri főiskolán elégedettek a létszámmal – ezt a főiskola oktatási rektorhelyettese, dr. Pajtókné dr. Tari Ilona mondta. A legtöbb ponttal a gazdaságtudományi szakokra lehetett bekerülni: nemzetközi tanulmányokra, turizmus-vendéglátásra, kommunikáció és médiatudomány szakra. Az Eszterházy Károly Főiskola hamarosan meghirdeti a pótfelvételit.

Idén 1659 hallgatót vettek fel az egri főiskola öt karára. Már öt kar van, az eddigi négy kar közé ugyanis július 1-jétől bekerült a Comenius Kar, a sárospataki tanítóképző főiskola. A felvettek létszámával elégedettek, mert megközelíti a tavalyi létszámot, a keresztfélévesekkel együtt meg is haladja – mondja az oktatási rektorhelyettes, dr. Pajtókné dr. Tari Ilona. Nappali tagozaton 980 hallgató kezdheti meg az évet szeptembertől. Szintén a tavalyi évhez viszonyítva kicsit nőtt az államilag finanszírozott helyek száma. A legkedveltebb területek a természettudományi és a gazdaságtudományi. Ide lehetett bekerülni a legmagasabb ponttal. 465 pont kellett a nemzetközi tanulmányok szakhoz, az emberi erőforrásokhoz 443.
Ugyancsak 400 pont fölött kellett teljesíteni a kommunikáció-médiatudomány és a turizmus-vendéglátás szakoknál. Közel száz hallgatót vettek fel kétszakos tanárnak. Itt a legtöbb pont az angol-informatika, német-történelem szakokra kellett. A költségtérítéses képzésekre többnyire elég volt a minimális 240 pont. A Tanárképzési és Tudástechnológiai Karon a legtöbb pont a mozgóképkultúra-médiaismeret szakhoz kellett, a Természettudományi Karon a biológia-földrajz, kémia-matematika szakokra volt a legnehezebb bejutni. Hamarosan meghirdeti a főiskola a pótfelvételit. Lehet jelentkezni az osztatlan tanárképzés minden szakpárjára, alapképzésre.