Közlekedési koncepció

Megkezdődött a városi közlekedési koncepciót megalapozó tanulmány előkészítése. A kulturált, környezetbarát közlekedési állapotok kialakításához várják a lakosság észrevételeit is. Ehhez mindössze egy névtelen, 25 kérdésből álló kérdéssort kell kitölteni október 15-ig.

Mindannyiunk érdeke, hogy Eger élhető, lakható város legyen, ehhez azonban fontos, hogy az egriek megismerjék a város közlekedés-fejlesztési elképzeléseit, állást foglaljanak vele kapcsolatban. Ezeket a lakossági igényeket gyűjti össze és továbbítja a szakértők és tervezők felé az a csoport, amely pályázati segítséggel alakult meg áprilisban a Civil Házban. Tagjai között közlekedéssel foglalkozó cégek és társadalmi szervezetek képviselői foglalnak helyet. A munkát az Életminőségért Alapítvány fogja össze. A csoport Eger közlekedésével kapcsolatban a közvélemény észrevételeire is számít. Olyan kérdésekre keresik a választ, mint pl. a parkolási gondok enyhítése, a zöldfelületek arányának növelése vagy a kerékpáros- és a tömegközlekedés feltételeinek javítása.
A kérdéssor eredményét novemberben, egy lakossági fórum keretében ismertetik az érdeklődőkkel. A fejlesztési koncepciót megalapozó tanulmány jövő év áprilisában készül el.