Harminc év képeken

Harminc év fotóiból rendezett kiállítás Egerszalókon a Horváth Zsigmond Lajos Fotókör. A szakkör alkotói között fotóművészek és fotóriporterek is vannak, a tagok rendszeresen szerepelnek országos kiállításokon is.

1982 óta oktatja a fotózás iránt érdeklődőket a Horváth Zsigmond Lajos Fotókör. Számos ismert fotográfus, fotóművész és fotóriporter sajátította el náluk a szakma fortélyait. A fotókör aktuális tárlatát harminc év alkotásaiból válogatta össze.
A három évtized alatt közel kétszáz tagja volt a szakkörnek, a tagok nemcsak az analóg hanem a digitális fotótechnikát is sikeresen alkalmazzák. Közülük sokan eredményesen szerepeltek városi, regionális és országos pályázatokon, kiállításokon. 
A megnyitón Demeter Pál a Heves Megyei Fotóklub vezetője megemlékezett a névadóról Horváth Zsigmond Lajosról, aki az első egri amatőr fényképész volt az 1800-as években.
A kiállításnak egy egerszalóki hotel adott otthont.
A fotókör rendszeresen tart foglalkozásokat a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Korhatár nincs, a fotóművészet iránt érdeklődők péntekenként 17 órától vehetnék részt fotótörténeti, esztétikai és fotó-technikai órákon.