A félszemű török él, és aktívan blogol

Jumurdzsák, a félszemű janicsár él és blogol – ezt állítja Rázsi Botond alpolgármester, és ez olvasható a város honlapján is. Újabb játék indult, amely egyben városmarketing is. Ezúttal egy tréfacsináló, zenében, irodalomban otthonosan mozgó polihisztor bújik a török bőrébe – és minden nap blogol. Augusztus 20-ig lehet tippelni, hogy ki is ír Jumurdzsák nevében. Aki kitalálja, egy szüreti hétvégét nyer.

Nemcsak a fesztiváljait reklámozza Eger, hanem a hétköznapjait is – másfajta kommunikációs utat jár a város. Nemrég Egerbe költözött egy fiatal pár, ők minden nap megírják a maguk egri történetét; Gárdonyi festőversenyt terveznek, és ma délben blogolni kezdett Jumurdzsák is. A török – bár a XVI. század szülötte – használja az újfajta kommunikációs eszközöket, webes naplót vezet.
A személyes élményeit írja meg. Az első bejegyzésből kiderül: Jumurdzsák hatévesen járt először Egerben. Előtte fél évvel a nagyapja olvasta föl neki többször is az Egri csillagokat. Barátja lett Dobó, Vicuska, Bornemissza. Mire Egerbe jött, már ismerte a vár minden szegletét. Hogy ki is a XXI. század félszemű törökje, egyelőre homály fedi. Az alpolgármester sem árult el semmit, csak azt mondta: érdemes találgatni, mert aki rájön, egy szüreti wellness hétvégét nyer borvacsorával.