XX. Egri Fotóművészeti Alkotótábor

Huszadik alkalommal rendezik meg az Egri Fotóművészeti Alkotótábort. A július 18-a és 24-e között zajló programon szakmai előadások, kiállítások, kirándulások várják a fotósokat. A táborban több mint harminc fotós vesz részt.

Tortával ünnepelték a fotósok az Egri Fotóművészeti Alkotótábor húszéves születésnapját az idei tábor nyitó napján. A Heves megyei Fotóklub és az Egri Kulturális és Művészeti Központ által szervezett egyhetes programot annak idején azért hívták életre, hogy a megyei fotóklubvezetők találkozhassanak, de ma már minden fotóst örömmel várnak a szakmai programra.
A tábor minden napján szakmai előadásokat hallhatnak a résztvevők, az előadók között ott lesz Baricz Kati fotóművész is. Mint mondta: egy ilyen alkotótábor kiváló műhelymunka is egyben.
A megnyitón Kállay László egri fotós számára átadták a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége által kiállított fotóművész diplomát.
Az alkotótábor ideje alatt kiállítás látható a tavalyi táborban készült munkákból, és a 42. Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemle anyagaiból, de bemutatkoznak határon túli fotóklubok is.