Fejlesztések Felsőtárkányban

Két éve adták át Felsőtárkányban a faluházat, amit a település teljesen önerőből építtetett. Most a környező területet teszik rendbe, összekötve a labdarúgó pálya felújításával és egy új műfüves pálya kialakításával. A tervek szerint augusztus végén mindkét beruházást befejezik.

A Felsőtárkányi Közművelődési Intézményt, közkeletű elnevezéssel a faluházat, még 2011. májusában adták át, amit a helyi önkormányzat teljesen önerőből építtetett. Most a faluház közvetlen környezetét rakják rendbe, ami a vízelvezetési rendszerek, mélyépítési munkák, parkolók és egy park kialakítását jelenti. A kivitelezést a korábbi években és pályázatokból megtakarított pénzek bevonásával, vagyis most is száz százalékban önkormányzati forrásból valósítják meg.
Azért is kellett ezekkel a munkálatokkal eddig várni, mert most fejeződik be a faluház mögött található füves labdarúgó pálya felújítása és elkészült egy műfüves kispálya is. A lenti parkoló kialakítását most már nem zavarja az építési forgalom. A labdarúgó pályát újra szintezték, mivel több mint 1,5 méter szintkülönbség volt a két végpont között. A beépített öntözőrendszer elkészült, mint ahogy a kis műfüves pálya is. Az építési beruházás a két pályára TAO-s forrásból, 88 millió forintos keretösszegből valósult meg, ezen kívül utánpótlás nevelésre még több mint 20 millió nyert a Felsőtárkányi SE. A pályán már csak a kapuk és a kiszolgáló létesítmények hiányoznak. A pályát és vele együtt a faluház előtti teret a tervek szerint augusztus végén vehetik birtokba a tárkányiak.