Vadásznap az ország tetején

Vadászkutya-bemutatóval, főzőversennyel és kulturális műsorral várták az érdeklődőket a Galyatetőn megrendezett országos vadásznapokon. A rendezvényre Szlovákiából és Kínából is érkeztek vendégek. Megnyitó beszédében dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fontos feladatként jelölte meg az új vadászati törvény megalkotását, amely ismét vadászati nagyhatalommá teheti hazánkat.

Kürtszóval, a zászlók és teríték behozatalával, a vadászhimnusz eléneklésével vette kezdetét hivatalosan az országos vadásznap Galyatetőn. Farkas László Márton, a Heves megyei Vadászkamara elnöke köszöntőjében arról beszélt: az összejövetel célja a vadászati kultúra népszerűsítése, a vadászatot övező tévhitek eloszlatása.
A programot kirakodóvásár, kulturális műsor és főzőverseny is színesítette. Készült muflon és szarvaspörkölt is. A vadak mellett halételekből sem volt hiány, halászlét is kóstolhattak a zsűri tagjai.
Nem hiányozhattak a vadászkutyák sem a rendezvényről, így a rövidszőrű magyar vizsla sem.
A vadásznapon kitüntetéseket is átadtak, a legrangosabb szakmai elismerést, a Magyar Nemzeti Vadászrendet idén dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke vehette át.