Az OB I/B-ben indul az EKF

A főiskola férfi vízilabda csapata első élvonalbeli szereplésén teljesítette a kitűzött célt, 11. helyezettként bent maradtak az OB I-ben. A következő szezonban viszont mégsem itt, hanem egy osztállyal lejjebb, az OB I/B-ben indítják a csapatot. Az ok, a főiskola és az Eszterházy Károly Főiskola Sport Club csökkenő költségvetése.

A főiskola pólósai a 2007/08-as szezontól kezdve, a harmadik vonalnak számító OB II-ből öt év alatt jutottak el a legmagasabb osztályba. A 2011/12-es szezonban, az OB I/B döntőjében a Kecskeméti Sportiskola gárdáját győzték le és ezzel bejutottak az OB I-be. Az elmúlt szezonban így két egri csapat szerepelt Európa egyik legerősebb bajnokságában: a ZF-Eger és az EKF-EgerFood-Imola. Tóth Péter együttese nem vallott szégyent. Már az alapszakaszban – papíron – biztosították helyüket a következő OB I-es szezonra is. A rájátszásban a 14 csapatos mezőny 11. helyén végeztek, amivel meghosszabbították OB I-es tagságukat. A nevezésnél most viszont kiderült, a főiskola és a főiskola sport clubja nem tudja finanszírozni az újabb élvonalbeli szereplést, csak az OB I/B-t.
A későbbiekben szorosabb együttműködést szeretnének kialakítani az Egri Vízilabda Klubbal, fiókcsapata kívánnak lenni az OB I-es együttesnek. A 2013/14-es szezonban az OB I/B-ben induló főiskolás együttesnek továbbra is Tóth Péter lesz az edzője, segítője pedig Kovács Tamás.