Caritas Egészséghét

Orvosi tanácsadással, állapotfelméréssel, ingyenes szűrővizsgálatokkal, gerinc- és alakformáló tornával várja az érdeklődőket a Caritas Hungarica Eger Alapítvány a régi 5-ös iskola épületében. A szombatig tartó programot annak érdekében szervezték , hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód és a betegségek megelőzésének fontosságára.

Hazánkban a halálozások mintegy kétharmadáért a daganatos, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések felelősek, ezek a betegségek azonban egészséges életmóddal, rendszeres szűrővizsgálatokkal megelőzhetők, vagy korai stádiumban felismerve eredményesen gyógyíthatók. Ezt felismerve szervezett három napos egészséghetet a Caritas Hungarica Eger Alapítvány uniós forrásból. A rendezvényen vércukor , vérnyomás, koleszterinszint mérés mellett allergiavizsgálatot, melanómaszűrést és pszichológiai tanácsadást is bizosítanak az érdeklődőknek.
A gyerekeket kutyasimogatás és játszóház, míg a felnőtteket gerinc és alakformáló torna, dentálhigiéniai előadás várja szombaton. A programok már csütörtökön kezdetüket vették, többen végeztették el az anyajegy és bőrrákszűrést.
Leggyakrabban a nő a család egészséges életmódjának karmestere, ezért az ő szerepük különösen fontos a megelőzésben.
A szervezők a Szvorényi út. 61 szám alá várják azokat, akik tenni szeretnének az egészségükért.