Víz alatti hoki-világbajnokság

Az uszonyos- és búvárúszó Európa-bajnokságok és Világkupák után augusztusban egy újabb víz alatti sportág nagy világversenyének lesz helyszíne városunk. Augusztus 23-tól szeptember 1-jéig 20 ország közel 1000 sportolója vesz majd részt a 18. Víz Alatti Hoki-világbajnokságon, Egerben. A szervezők egy hónappal az esemény kezdete előtt helyszíni bejárást tartottak.

Ugyanúgy, mint a fociban, a hazánkban még kevésbé ismert víz alatti hokiban is a világbajnokság számít a sportág legnagyobb találkozójának. A víz alatti hoki az angolszász országokban nemzeti sportnak tekinthető. Hazánkban Budapesten és Pécsett foglalkoznak többen ezzel a sporttal, de Egerben sem ismeretlen ez a sportág.
A Magyar Búvár Szakszövetség és a támogatók egy hónappal a vb előtt a helyszínen egyeztették a feladatokat.
Mint elhangzott, ez a világbajnokság a nyári szezon végén 14 ezer vendégéjszakát hoz majd a városnak, ami pénzben kifejezve legalább fél milliárd forint bevételt jelent. Magyarország három csapatot indít a világbajnokságon. A mérkőzéseket a Bitskey uszodában, illetve a strand 50 méteres medencéjében játsszák majd a csapatok. Az eseményről és a sportágról bővebb tájékoztató a vb hivatalos honlapján található.