Véradókat várnak

Csökkent az egri vérkészlet az utóbbi napokban, ezért az Egri Területi Vérellátó donorokat vár a Markhot Ferenc Kórházban lévő intézetébe.Külső helyszíneken is szerveznek véradást. Szűrőkamionnal várják az önkéntes véradókat z Egri Bikavér Ünnepén és rendkívüli véradói napot tartanak a Markhot Ferenc Kórházban július 19-én.

Nyáron mindig kevesebb a véradó.A donorok többsége szabadságra utazik és sokan a rossz időjárás, például a nagy hőség, miatt sem szívesen mozdulnak ki otthonról. Az utóbbi három napban az átlaghoz képest Egerben is kevesebben adtak vért.
Véradásra az jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves és többszörös véradóként még nem töltötte be a 65. életévét. A jelentkezőnek szűrővizsgálatokon kell átesnie, hiszen csak egészséges ember adhat vért.
A véradó hasznos a donornak.A vérfrissítés jótékonyan hat a szervezetre és drága szűrővizsgálatok pontos információt kaphat egészségi állapotáról.
Az Egri Területi Vérellátó külső helyszíneken is szervez véradást a napokban. Szűrőkamionnal várják az egrieket az Egri Bikavér Ünnepén az Érsekkertben és július 19-én pénteken egy rendkívüli véradói napot is tartanak az egri kórházban.