Egri séták – előadás a borról

Az egri borvidékkel és az egri borral ismerkedtek az Egri sétákon résztvevők dr. Gál Lajos vezetésével. És hogy ne csak elméleti legyen ez a találkozás a borral: olaszrizlinget és bikavért is hozott kóstolóul.

Az Egri Lokálpatrióta Egylet által szervezett Egri séták egrieknek e heti rendezvényén az egri borról, a borvidékről mesélt a főiskola Borkultúra Központjának igazgatója, dr. Gál Lajos. Szerencsésnek tartotta, hogy a Bikavérünnep hetében, néhány nappal a legnagyobb egri borfesztivál előtt kaphattak információkat a sétákon résztvevők borról. A Tarnaszentmáriától Szomolyáig húzódó borvidék az ország 3.-4. legnagyobbja. Jelentősége folyamatosan nő. Változatos talajú, az itt termett szőlő és a borok is sokfélék. A szőlő kétharmada vörös szőlő. Gál Lajos Isten áldotta helynek neveztek az egri borvidéket.
Itt készült először szabályzat, 1997-ben a bikavér és a Debrői Hárslevelű szabályzatát alkották meg. A következő Egri séták mesélője, H. Szilasi Ágota lesz, aki a gótikus palota árkádja alatt várja a helytörténet iránt érdeklődőket.