Oktatás és gondoskodás

Július 12-ig tart a Segítő Szűz Mária Leányainak tábora, az úgynevezett nyári oratórium, ahol a szalézi nővérek és segítőik szerető és személyre szabott gondoskodással, változatos programokkal várják az egri és környékbeli gyermekeket. A rendezvényen idén 120 gyermek vesz részt.

A szalézi rend alapítója, Bosco Szent János úgy vélte, igazán nevelni csak a szíven keresztül lehet. Az ő pedagógiáját követve a szalézi táborokban minden nap mosolygó fiatalok, vidám zene és családias hangulat várja a 7-14 éves korú gyerekeket. Az oratóriumba mindenki nagy izgalommal és különféle céllal érkezik.
A nyári program a gyermekek körében nagyon népszerű. Sokan már évek óta itt töltik szabadidejüket.
Az oratórium a barátság, a vidámság, a játék, az értelmes szabadidő eltöltésének helye.
A szalézi oratóriumok lelkét a fiatal animátorok jelentik, akik folyamatosan a gyerekek között vannak. Játékkal tanítanak, észrevétlenül nevelnek.
A tábor programjába számos szórakoztató elem is illeszkedik, például kirándulás, úszás, közös tánc, színjátszás. Ebben az évben a „szent utcagyerek” Magone Mihály életével ismerkednek a résztvevők. Példáján keresztül tanulják meg a gyerekek, hogy sosincs késő megváltozni. A két hetes tábor július 12-én szentmisével és kötetlen együttléttel zárul, amelyre a szülők is meghívást kapnak.