Elhanyagolt belváros

Építési törmelékkel és szeméttel vannak tele a közterületek, sok az illegális reklámelhelyezés, a vandalizmus és a belvárosban parkoló autók is rontják a városképet. Erre a következtetésre jutott Sós István alpolgármester és Csathó Csaba képviselő belvárosi szemléje során. Azokat a részeket vizsgálták amelyeket nem érint a belváros rehabilitáció, az eredményt elkeserítőnek nevezték.

Ugyan van szabályozás a megállító táblák és reklámhordozók elhelyezésére a belvárosban, sok helyen mégsem tartják be az előírást. Sós István alpolgármester szerint probléma az is, hogy túl sok autót engednek be a belvárosba, ezen is változtatni szeretnének.
Elszomorítónak nevezték a belső udvarok állapotát. A legtöbb kapualj szeméttel és falfirkákkal van tele. A közterületet elzáró elemek, gondozatlan társasházi belső kertek, otthagyott törmelékek csúfítják a belvárost. A legszemetesebb részeket néhány napja kitakaríttatták. Az alpolgármester szerint mielőbb meg kell oldani a problémát. A megújuló belváros és a rendezett közterületek mellett éles lesz a kontraszt. Csathó Csaba képviselő szerint az igénytelenséget és a vandalizmust kellene visszaszorítani. Együttműködést kezdeményeznek a társasházakkal, segítenének a helyreállításban. Az alpolgármester és a képviselő is kiemelte, hogy a belvárosi állapotfelmérés egy folyamat kezdete. Hamarosan a város minden részét végigjárják, rögzítik és az érintettekkel együttműködve idővel javítják is a hibákat.