Kórházi nyári napközi

Változatos programokkal, játékos és szórakoztató szabadidős tevékenységekkel segít a szülőknek a Markhot Ferenc Kórház. Az intézmény augusztus 16-ig három turnusban szervez nyári napközit a dolgozók gyermekeinek.

Mi legyen nyáron a gyerekkel? – teszik fel a sokszor egyáltalán nem könnyű kérdést a szülők az iskola befejezésével . Ennek a dilemmának a megoldására szervez évek óta nyári napközit a kórház a dolgozók gyermekeinek. Az egész napos foglalkozásokon, általános iskolás korú fiatalok vesznek részt, számukra a szervezők érdekes programokkal készültek.
A résztvevők látogatást tesznek az egri várban, a Tűzoltó Múzeumban és a mezőkövesdi Mézeskalács Házban is, kézműveskednek, moziba mennek. A cél , hogy jó programokkal, tartalmasan töltsék a gyerekek a nyári vakáció napjait.
Van, aki már nem először élvezi a napközi vendégszeretetét.
A gyermekek felügyeletét a kórház dolgozói és önkéntes munkában a Gárdonyi Géza és a Szilágyi Erzsébet Gimnázium diákjai vállalták. A napköziben kedvezményes áron csupán a napi háromszori étkezésért fizetnek a szülők. A következő turnus július 29-től várja a nebulókat.