Napközis tábor szalai gyerekeknek

Önkéntes nagymamájuk is volt az egyhetes nyári napközi alatt a szalai gyerekeknek. Egy turnust indítottak – bár többet szerettek volna. Az utolsó napon a családjuknak mutatták be a gyerekek a táborban tanult táncokat, darabot, kiállították az ott készült alkotásaikat.

Tavaly tartottak először a Szalában lakó gyerekeknek nyári napközit. A Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Egyesület, az önkormányzat és a főiskola idén is úgy gondolta, hogy szükség van a táborra. A tizenkét szociálpedagógus, ifjúságsegítő, csecsemő- és kisgyermeknevelő hallgató áprilistól készítette elő az egy hetet.
Négy helyszínen tartották a foglalkozásokat, a csoportok váltották egymást. Volt olyan helyszín, ahol a képességeikre világítottak rá, volt, ahol saját magukról, az értékeikről beszélgettek, természetesen volt mozgásos és kreatív tevékenység is.
A napközis tábor egy hétig tartott, 38 gyerekkel indultak, hét közben tíz gyerek csatlakozott hozzájuk. Eszközökkel, anyagokkal az Esélyek Háza támogatta a tábort, az önkormányzat Előny 2013 pályázatán az étkezésre nyertek pénzt.
A tábor végén családi napon mutatták be, hogy mit tanultak.Úgy tervezik: jövőre is szerveznek napközis tábort, akkor legalább két turnust szeretnének.