Fürdőház, csúszdapark, babamedence – finisben a strandfejlesztés

Feltöltötték az első medencét, működik a dögönyöző, készül a fürdőház és a Hadnagy úti bejárat – úgy tűnik, minden készen lesz július végére, ez ugyanis a termálfürdő-felújítás befejezésének tervezett időpontja. A csúszdákat már körülbelül két hete használják. A fejlesztések több mint 700 millió forintba kerülnek, ennek csaknem a fele uniós forrás.

Hosszú sorok álltak a csúszdáknál. Van gyorsabb és lassabb, bátrabbaknak és kevésbé merészeknek való. A három csúszda együtt 200 méter hosszú. A csúszdákat és a hozzájuk tartozó kétszáz négyzetméteres medencét néhány hete már használják. Van már víz a dögönyözőben, és épp most töltötték fel az első medencét. Ez az egriek által kedvelt medence is átalakult: a sekélyebb oldalon is több mint egyméteres lesz a víz, megújult a medencetér, a régi meszelt fal helyett korszerű burkolatot kapott. A kavicságy megmaradt. Innen még hiányzik a zuhanyzó és a lábmosó. Az első medencéből leválasztottak egy termálvizes, ülő élménymedencét.
Könnyebben megközelíthető lesz a strand, megnyitják a Hadnagy úti bejáratot. Nemcsak egyszerű kapunyitásról van szó, akadálymentesítették a bejárót. A kerítés elkészült, fákat, bokrokat telepítettek, a szökőkutat is megtisztították. A fejlesztések több mint 700 millió forintba kerülnek, ennek csaknem a fele uniós forrás.
Úgy tűnik, tartani tudják az időt, a felújítás és fejlesztés július végére befejeződik.