XVII. Bikavér Ünnep

38 borászat, 21 étterem és száznál is több bor mutatkozik be az idei Bikavér Ünnepen. Július 11-e és 14-e között az Érsekkertben két színpadon majd negyven zenekar lép fel, lesz traktorverseny, lemezbemutató koncert és folktalálkozó is. Az idei, sorban a XVII. Bikavér Ünnep programjait a Servita udvarházban mutatták be.

Összekoccanó poharak, bikavérek, csillagok és rozék, baráti beszélgetések, koncertek. Többek között erről szól a Bikavér Ünnep. Tavaly rekordot döntött az érsekkerti boros fesztivál látogatottsága, a szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak.
Július 11-e és 14-e között 38 borászat és 21 étterem kínálja majd nedűit és ételeit, majd százféle bort kóstolhat a közönség. Thummerer Vilmos egri borász nemrég 3 arany és 2 ezüst érmet nyert boraival az egyik legrangosabb megmérettetésen, a VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Ők nyerték el a legeredményesebb családi pincészet díját is. A díjazott borokat a Bikavér Ünnepen is bemutatja. A jövő hét végi fesztiválon újra lesz traktorverseny, megválasztják a borünnep legjobb borát és ételét, a koncerteket pedig két színpadon is lehet majd hallgatni. A Zenepavilonnál újra lesz Egri Csillag színpad, ahová az Egri Part Egyesület szervezete a zenét, elsősorban a fiataloknak. Tarsoly József hegybíró kiemelte, hogy a Bikavér Ünnep is csatlakozott a Gárdonyi-évhez. Itt lehet majd megkóstolni a tíz borászat által is elkészített Gárdonyi-bort. Az érsekkerti nagyszínpadon négy nap alatt több mint tíz együttes lép fel, itt rendezik a 15. Agria Nemzetközi Folktalálkozót és itt tartja lemezbemutató koncertjét a Kerekes Band is.