Maklári diák nyerte az országos döntőt

Heves megyei nyertese van a Ki a mester két keréken? közlekedésbiztonsági versenynek. Vona Boglárka maklári diák képviselheti Magyarországot szeptemberben Montenegróban.

Makláron csaknem félszáz gyerek jár a közlekedési szakkörbe, minden versenyen részt vesznek. A városi és megyei versenyeket rendre megnyerik, az országos döntőkben általában dobogós helyen végeznek.Voltak már Spanyolországban, Franciaországban, Macedóniában, Finnországban, most készülnek Montenegróba.Idén Vona Boglárka maklári diák nyerte meg a Ki a mester két keréken? országos döntőjét. Ez a verseny elméleti és kerékpáros ügyességi fordulóból állt. Bogi ugyanezen a versenyen volt már 3., kerékpáros kupán országos 2. Azt mondja: az elméletre többet kell készülnie. Most ő is azok között van, akik Magyarországot képviselik Montenegróban.
Az iskola kétszer kapta meg eddig a Közlekedésre nevelés kiváló iskolája címet. Ennek is köszönhető, hogy négy éve itt épült fel a közlekedés tanpálya. Most harminc gyerekkel közlekedésismereti táborba készülnek.