Honvéd kispályás bajnokság

A Honvéd kispályás labdarúgó bajnokság alapszakaszát az esős tavaszi időjárás miatt még nem sikerült a nyári szünet előtt lezárni. Több mérkőzést most játszottak a csapatok, de még így is lesz mit pótolni augusztusban. A rájátszás csak ezután kezdődhet.

Egerben két nagyobb, állandó kispályás labdarúgó versengés folyik. Az Egri Honvéd SE által szervezett 18 csapatos bajnokságot a naptári év szerint rendezik. Ebben az időszakban, a nyári szabadságolások előtt zárul az alapszakasz. Idén az időjárás keresztülhúzta a számításokat. A nagy esőzések miatt több forduló, illetve mérkőzés maradt el, ezért a csapatok most folyamatosan pótolják ezeket a találkozókat. Így is nehéz ilyenkor összetoborozni a játékosokat, hiszen már vannak, akik szabadságra mentek. Szerdán a 10. fordulóból elmaradt mérkőzéseket játszották a csapatok. A tavalyi bajnok, jelenleg második Napfény-Kalcit FC gólzáporos, 8-1-es győzelemmel zárta a napot a Stoking Trade ellen. Az alapszakasz elsőség eléréséhez már nem hibázhatnak, hiszen két vereségük van.
A nagy rivális, a Napfényt legyőző és jelenleg első FC 96 megszenvedett a győzelemért a Laerta ellen. Sokáig 0-0 volt az állás. A hajrában Bóta Róbert és Tóth Sándor találataival 3-0-ra nyert a zöld-fehér alakulat.
A bajnoki kiírás szerint az alapszakasz zárása után kettéválik a mezőny: a felsőházban az első nyolc, míg az alsóházban az utolsó tíz játszik még egy kört egymással. A vonalat épp a most látott Laertánál húzhatják meg, akik a forduló előtt a 9. helyen álltak.
A csapatok közös megegyezéssel még most is pótolhatnak mérkőzéseket. A rájátszás a tervek szerint szeptemberben kezdődik.