Egri kapustábor

Az egri Kapusháború zárása után több résztvevő, főleg a fiatalabbak, Egerben maradtak, hiszen erre a hétre kapustábort szervezett az Egri Kapus Akadémia-Fiatal Labdarúgó Kapusokért Alapítvány. Az idei, sorrendben negyedik táborban 37-en vesznek részt az ország minden tájáról, de Szlovákiából, Romániából és az Amerikai Egyesült Államokból is jöttek kapusok.

A 37 résztvevőt életkor szerint négy csoportra osztották, minden csoportért külön edző felel. A főszervező Illyés Dániel mellett Kukri Árpád, Ludmán Andor és az amerikai Brian Jones foglalkozik a gyerekekkel. E mellett vendégként Kövesfalvi István, Sztankó Gábor és Gömöri Ottó is besegített az egyes csoportok mellett.Az amerikai Brian Jones St. Louis-ban vezet hasonló kapus akadémiát. Másodszor van Egerben.Ő az idősebbekkel foglalkozik. Itt nem hátrány, ha angolul mennek az insrrukciók.
Brian Jones:
Egyfajta professzionális hozzáállást próbálok átadni a fiatal játékosoknak, amellett, hogy végezzük a feladatokat. Az edzés már a tréningre való felkészüléssel kezdődik, ezt is meg lehet tanulni. Aztán persze az sem mindegy, hogyan koncentrál a feladatra az edzés során a kapus, illetve milyen felelőssége van játékosként egy-egy ilyen edzés során. Ezen kívül kell a változatosság. Biztos, hogy másképp adom át a feladatokat, mint a magyar edzők. Ebből is tanulnak a fiúk
A nagyok között többen ott voltak a hétvégi kapusháborún, így például Farkas Dániel, a nagyedik Bozsik Bence, vagy éppen az amerikai Adam Ritcher, aki öt évesen kezdte labdarúgó pályafutását, már akkor is a kapuban.
Eredetileg az Egri kapustáborba jelentkeztem. A szombati Kapusháború csak hab volt a tortán. Dani mondta, hogy lesz ez az esemény. Végül úgy határoztam, hogy én is részt veszek ezen az eseményen. Nem bántam meg, nagyon jó meccseket vívtunk és sok új barátra is leltem így – mondja Adam Ritcher.
Az idei, sorrendben negyedik táborban az ország minden tájáról érkeztek kapusok, de a nemzetközi vonalat erősíti az amerikai Adam Ritcher, illetve Szlovákiából és Romániából is jöttek résztvevők. A táborlakók ígéretet kaptak arra, pénteken nekik is, minden csoportnak lesz külön Kapusháborúja.