Épül a kerékpárút

Betonozzák a kerékpárút Kis Dobó téri híd alatt futó, valamint ehhez kapcsolódó szakaszát. Mint ismert: a közlekedési útvonal a Kossuth Lajos utcától a Markhot Ferenc Kórházig épül meg, melyet a bringások két helyen, a Dobó teret a Kis Dobó térrel összekötő híd mellett, és az Árvaközi patak-szakasznál közelíthetnek meg. A járókelők, a pihenni vágyó turisták egy lépcsősor segítségével juthatnak le az Eger patak partjára.

Javában zajlik a mederkotrás, törmelékelszállítás, a díszburkolat lerakása a kerékpárút-építéshez kapcsolódóan. Elkészült a kerékpárút Eszperantó sétányra futó rámpája, amelyet a az újonnan kialakított támfal burkolása követ. A kivitelező azt mondja: a patakmeder rekonstrukció és a kerékpárút a vízügyi és közlekedési előírásoknak mindenben megfelel, a beruházás nem terheli meg ökológiailag a patakot és környékét. A szakemberek a kerékpáros balesetek megelőzésére és az időnkénti áradások után visszamaradó iszap és hordalék eltakarítására kivehető korlátokat helyeznek el.
A csapadékos nyár a vízszint megemelkedése miatt lassítja a munkákat-tette hozzá az építésvezető. Ha az időjárás a továbbiakban kegyes lesz a kivitelezőhöz, a beruházás augusztus 8-án készül el.