Véget ért a Kaláka Fesztivál

Itthon Egerben – ezzel a jelszóval rendezték meg hétvégén a Kaláka Fesztivált, melynek már másodjára adott otthont Eger. Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkfesztiválja idén a jubileumokhoz kötődött: kiállítással emlékeztek a hetven éve született Cseh Tamásra és a százötven éve született Bródy Sándorra, dalnokversennyel kapcsolódtak a Gárdonyi-emlékévhez, de verseivel megemlékeztek a száz éve született Weöres Sándorról is.

Véget ért a 34. Kaláka Fesztivál, melynek Eger másodjára adott otthont a hétvégén.
A program a város számára is kiemelt rendezvény lett.
A fesztiválon a 150 éve született írók: Bródy Sándor és Gárdonyi Géza munkássága előtt is tisztelegtek. A Bródy Sándor-kiállításon az író unokája, Alexander Bródy és Gárdonyi dédunokája, Keller Péter is részt vett. Gárdonyi verseinek megzenésítésére dalnokversenyt hirdetettek, a több mint hatvan jelentkező közül a balassagyarmati tanítónőkből álló Csalogató együttes nyerte a fesztivál díját.
Egri művésznek is nyílt kiállítása a Kaláka fesztiválon: Rostás Bea Piros Megtisztulás címmel mutatta be munkáit a Templom Galériában. A négy nap alatt gyerekműsorokkal, táncházakkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, közel harminc programmal várta közönségét a fesztivál, fellépett többek között Palya Bea, a Hot Jazz Band, a Szélkiáltó, a Napra- és természetesen a Kaláka is.