Gyűjtés

A Heves megyei Civil Információs Centrum és a Round Table Hungary egri asztala gyűjtést szervez az árvízkárosultak és a gátakon a helyreállítási munkálatokban dolgozók javára. Elsősorban tartós élelmiszerekre, fertőtlenítő szerekre, gumikesztyűre és ásványvízre van szükség. Az egri bevásárlóközpontban várják az adományokat.

Ne lepődjenek meg, ha az egri bevásárlóközpontban szombaton majd ilyen papír kíséretében kérnek majd önöktől is segítséget a Heves megyei Civil Információs Centrum és a Round Table Hungary egri asztalának munkatársai. Az Árvízvédelmi Rádió felhívására a két szervezet közösen indított gyűjtést. Pénteken és szombaton várták, illetve várják a további felajánlásokat.
Mindenféle segítségnyújtást szívesen vesznek. A tartós élelmiszerek, fertőtlenítő szerek, gumikesztyű és ásványvíz mellett 21 zsák használt ruha felajánlást is kaptak.
Most folynak az egyeztetések, hogy melyik lesz az a település, vagy gátszakasz ahová az adományokat majd eljuttatják. Heves megye mellett még Békésben indult gyűjtés, illetve Budapestről a Civil Információs Centrum önkéntesei segítik a kármentést.