Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusa

Idén Egerben szervezték az Egészségügyi Szakdolgozók 44. Országos Kongresszusát. Az egészségügyért felelős államtitkár elmondta: kiemelt kérdésként kell kezelni a kórházi dolgozók megfelelő egészségügyi állapotát a jövőben. A kongresszuson elhangzott: a parlament által elfogadott béremelés 95 ezer egészségügyben dolgozót fog érinteni.

Szolnok után idén Eger adott otthont a kongresszusnak. Hatszáznál is több egészségügyi dolgozó érkezett a háromnapos szakmai rendezvényre. Közel száz előadást hallgathatnak a résztvevők.
A napokban elfogadott béremeléssel kapcsolatban elhangzott: 95 ezer egészségügyben dolgozót érint az emelés. Januárig visszamenőleg 41 ezer forintos bérfejlesztésre lehet számítani a tavalyi év folytatásaként. Aki korábban nem kapott, most a teljes összegre számíthat, azok pedig, akik már kaptak emelést, az összeg kiegészítését várhatják.
A kongresszuson az egészségügyért felelős államtitkár is részt vett. Dr. Szócska Miklós a munkahelyi mentálhigiéné fontosságát hangsúlyozta. Hozzátette: az egészségügyet érintő kérdésekben az osztályharc helyett az együttműködés az első.