Az NB I-re készül a Mezőkövesd

Ha valaki Egerben és környékén élőben szeretne NB I-es labdarúgó mérkőzést látni, akkor ehhez az új szezonban Mezőkövesdre kell látogatni. Az újonc mezőkövesdiek hétfőn kezdték a felkészülést, egyelőre hazai környezetben. A munkát továbbra is Véber György irányítja. Eddig két új játékos érkezett. Teljes keretet jövő hétre ígér a kövesdi szakvezetés.

Borsos Vilmos kapusedző és a pályaedző Szlezák Zoltán is Véber György munkáját segítik majd a kövesdiek első NB I-es fellépésén. Az NB II-es bajnokság megnyerése és három hetes szünet után hétfőn indult a felkészülés a Mezőkövesd Zsóry SE-nél. Egyelőre még nem a városi stadionban, mivel ott folyik az átépítés, hanem az úgynevezett Tűzoltó pályán kialakított sportcentrumban. Az új igazolások közül az Újpesttől érkezett kapus, Horváth Tamás és a siófoki Melczer Vilmos már ott gyakorolt a többiekkel. Június 30-a után, vagyis jövő hétre ígérnek teljes keretet, több új érkezővel.
Az NB I-ben is számítanak az NB II-es bajnoki címet kiharcolt csapat nagy részére. Hamar Ádám az elmúlt szezonban 16 góllal a mezőkövesdiek legeredményesebb játékosa volt.
Az első NB I-es edzőpartner a megyei rivális Diósgyőr lesz Miskolcon, július 6-án, majd július 8-tól két hétig tatai edzőtábor következik. Itt már lekötöttek egy találkozót a Gyirmóttal, de nem ez lesz az egyetlen edzőmérkőzése a Mezőkövesdnek.