Bemutatkozott az új rektor

Jó minőségű tanárképzés, olyan, ami vonzó lesz Magyarországon, és emeli a hallgatói létszámot – ezt nevezte az egyik legfontosabbnak dr. Liptai Kálmán kinevezett rektor bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Nyitni kíván a város és a régió felé, fejleszteni a külkapcsolatokat. Július 1-jétől ő vezeti az Eszterházy Károly főiskolát. Liptai Kálmán úgy fogalmazott: szolgálatnak tekinti ezt a feladatot.

Az a fontos, hogy jól működjön a főiskola, jó vezetéssel – mondta Hauser Zoltán leköszönő rektor Liptai Kálmán kinevezett rektor sajtótájékoztatóján. A július 1-jétől a főiskola élén álló Liptai Kálmán bemutatta a három rektorhelyettest: a tudományos rektorhelyettes dr. Papp József, az oktatási dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, a külkapcsolatokért felelős dr. Horváth Ágnes lesz. Országh Ákos főtitkár lesz, Magyar Krisztián pedig kommunikációs munkatárs.
A rektorhelyettesek is mind az intézményen belülről jöttek, a főiskolán dolgozókkal képzeli el a közös munkát a kinevezett rektor.
Azt tervezi: nyit a város és a régió felé. Úgy látja: most egy kicsit el van zárva a főiskola. Léteznek már most is nyílt rendezvények, ilyen például a Kutatók és a Múzeumok Éjszakája, de ettől sokkal inkább a város részévé kívánnak válni, kisugározni a régióba is, hogy a kultúra, a tudás a főiskola falain túlra is kikerülhessen.
Egyik fontos területük a tanárképzés – emelte ki a kinevezett rektor.
Szeretné a kollégáit külföldre kiküldeni megtanulni a jó módszereket, hogy majd tíz év múlva ők jöjjenek hozzánk tanulni. Ezt, a tanárképzést látja a főiskola igazi küldetésének, ez az a terület, amit egy kicsit jobban tudnak, mint a magyar átlag. A tudásközpontok is legalább olyan hangsúlyosak, min a tanárképzés, a már meglévő mellett több ilyet is tervez felnöveszteni – fogalmazott Liptai Kálmán.
Egert igazi egyetemi városként szeretné látni. Ez apró lépésekkel lehet elérni.
Hidakat szeretne építeni emberek és intézmények között, a munkamódszerben a hangsúlyos a csapatmunka.
Liptai Kálmán úgy fogalmazott: szolgálatnak tekinti a főiskola vezetését.