A legjobbakat köszöntötték

Fogadáson látta vendégül és dicsérő oklevéllel tüntette ki a megyei vagy országos tanulmányi versenyek legjobbjait a Pedagógiai és Közművelődési Intézmény. Az ünnepségen mintegy 180 diákot és pedagógust tüntettek ki munkájuk elismeréseként.

A megye legkiemelkedőbb tanulmányi eredményt elért tanulóit és felkészítő tanáraikat díjazták a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Tóth Róza , a Dobó István Gimnázium tanulója biológiából, matematikából ért el jó eredményeket, kiemelkedően teljesített a helyesírási és szépkiejtési versenyeken is.
Az ünnepségen a legjobb alapfokú és művészetoktatási intézményeket is jutalmazták. A 6-8. évfolyamos kisgimnáziumok kategóriájában a Dobó István Gimnázium, az alapfokú művészetoktatási intézmények kategóriájában az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Iskolája vihette haza a vándorserleget. A legeredményesebben teljesítő községi általános iskola a tarnamérai intézmény lett, míg a legjobb városi általános iskola díszserlegét a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola nyerte el.
A tehetség kibontakoztatásához elengedhetetlen a szülők, a tanulók és és pedagógusok együttműködése-hangzott el.
„A legeredményesebb tehetséggondozó pedagógus” címet ebben a tanévben Horváth László kormánymegbízott Herpai Imrének, az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanárának ítélte oda.